HS: Urpilainen tyrmää yritysveron alennuksen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Urpilainen tyrmää yritysveron alennuksen

Rahaministeri suhtautuu nihkeästi etenkin kokoomuksen viljelemään ideaan yritysveron alentamisesta, Helsingin Sanomat kertoo. Urpilaisen mukaan veronalennuksella ei voitettaisi juuri mitään, mutta voitaisiin hävitä paljonkin.

15.9.2012 11:25 | Päivitetty 15.9.2012 11:26

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) tyrmää Helsingin Sanomissa etenkin päähallituspuolue kokoomuksen suosiman idean yhteisöveron alentamisesta. Yhteisöveroa maksavat muun muassa yritykset.

– Mihinkään uusiin mittaviin veronkevennyksiin ei tässä tilanteessa ole mahdollisuutta, Urpilainen sanoi HS:lle.

Yhteisöveron alentamisesta on keskusteltu viime aikoina Suomessa aiempaa aktiivisemmin. Ruotsi päätti tällä viikolla laskea yritysveroaan 4,3 prosenttiyksiköllä 22 prosenttiin, ja myös Viron yritysvero on Suomea alhaisempi. Toisaalta Suomen hallitus laski yhteisöveroa juuri tämän vuoden alussa 26,5 prosentista 24 prosenttiin.

– En näe, että Suomen kannattaisi lähteä mukaan mihinkään aggressiiviseen verokilpailuun. En usko, että tällaisessa verokilpailussa on oikeastaan ollenkaan voittajia, mutta on hyvin paljon hävittävää, koska verotulot sen myötä katoavat, Urpilainen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?