Luksuksen myynti hiipuu - Burberryn kurssi syöksyi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Luksuksen kysyntä hiipuu - Burberryn kurssi syöksyy

Luksustavaraa valmistava brittiläinen Burberry Group antoi tänään tulosvaroituksen koko vuoden tuloksesta, koska konsernin myynnin kasvu on hiipunut maailmanlaajuisesti.

11.9.2012 15:02 | Päivitetty 11.9.2012 15:00

Burberryn ilmoitus sysäsi yhtiön osakkeen kurssin historian jyrkimpään laskuun. Noin kello 12 Suomen aikaa osakkeen kurssi oli pakittanut jo 18 prosenttia.

Uutinen heikensi myös kilpailijoiden kursseja. Laskussa olivat esimerkiksi LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Compagnie Financiere Richemont ja PPR.

– Tiedämme, että emme ole yksin sen suhteen, mitä olemme nähneet viimeisimpien muutaman viikon aikana, sanoi Burberryn talousjohtaja Stacey Cartwright tänään viitaten keskusteluihin muiden luksus tuotteiden valmistajien kanssa.

Burberry on ollut vastatuulessa jo aiemmin tänä vuonna. Heinäkuussa yhtiö ilmoitti hidastuvasta myynnistä, kun lisenssitulot jäivät jälkeen ennusteista jo toisella peräkkäisellä vuosineljänneksellä.

– Burberry ei ole immuuni laajemmille makrotalouden myllerrykselle ja on kohdannut merkittävää hidastumista, arvioi Investec Securitiesin analyytikko Bethany Hocking.

Burberry listautui pörssiin vuonna 2002.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?