Finnairin Vehviläistä ei syytetä asuntokauppajutussa

Valtakunnansyyttäjävirasto ei nosta syytettä Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen välisestä asuntokaupasta.

10.9.2012 10:01 | Päivitetty 10.9.2012 17:48

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on saanut harkintansa valmiiksi ja päättänyt sen perusteella, että hän ei syytä asiassa ketään.

Finnairin tiedotteen mukaan yhtiön hallitus näkee erittäin hyväksi ja tärkeäksi sen, että asia on nyt huolellisesti tutkittu ja että syyttäjä on katsonut, että aihetta syytteeseen ei ole.

Syyteharkinta heilutti Vehviläisen asemaa yhtiön johdossa. Valtionyhtiöistä vastaava kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on aiemmin todennut, että Mika Vehviläinen ei voi jatkaa tehtävässään, jos hän saa syytteen asuntokauppa-asiassa.

Vehviläisen asuntojärjestely nousi julkisuuteen helmikuussa Helsingin Sanomien kerrottua asiasta. Vehviläinen myi viime vuoden helmikuussa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan arvoasuntonsa 1,8 miljoonalla eurolla eläkevakuutusyhtiö Ilmariselle, jonka suuri asiakas Finnair on.

Ilmarinen on myös yksi Finnairin suurimmista omistajista. Kauppahintaa on julkisuudessa arvioitu korkeahkoksi. Asunto oli tätä ennen ollut pitkään myynnissä vapailla markkinoilla.

Kaupan jälkeen Vehviläinen jäi asuntoon vuokralle Finnairin maksaessa vuokran työsuhde-etuna.

Vehviläinen oli kaupanteon aikaan Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen. Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas oli tuolloin puolestaan Finnairin hallituksen varapuheenjohtaja. Hallitusta johti Christoffer Taxell, joka junaili kauppaa.

Viime keväänä kävi myös ilmi, että asuntokaupan aikoihin Ilmarinen sopi uuden pääkonttorin rakennuttamisesta Finnairille.Julkisuudessa suuren kohun herättänyt Vehviläisen asuntokauppa nähtiin esimerkkinä hyvä veli -verkostosta, jossa huippujohtajat järjestelevät asioita toistensa eduksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?