Blogi: Pirkan guacamole menee uusiksi – tolkuttoman vähän avokadoa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pirkan avokadodippi menee uusiksi

Kesko vaihtaa myymänsä Pirkkä Guacamole -dipin nimen tai muuttaa sen koostumusta. Avokadokastikkeeksi Pirkan Guacamolessa on Kemikaalicocktail-blogin mukaan tolkuttoman vähän avokadoa.

Guacamole valmistetaan avokadosta. ­

4.9.2012 20:23 | Päivitetty 5.9.2012 10:07

Guacamole on avokadosta valmistettava meksikolainen lisäke. Pirkan guacamolesta avokadoa kuitenkin löytyy vain 0,7 prosenttia. Sekin on sotkettu dippiin jauheena.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kemikaalicocktail-blogi, jonka mukaan Keskon muutoksen taustalla on Eviralta tullut palaute.

– Tuotteen nimi on nykyisellään harhaanjohtava, se ei ole pakkausmerkintälainsäädännön mukainen. Tuotteen nimi tullaan muutaman kuukauden sisällä muuttamaan tuotetta paremmin kuvaavaksi, Eviralta kerrottiin Kemikaalicocktailille.

Keskolta vahvistettiin Taloussanomille, että dipin "nimi tai koostumus" muuttuu. 

Hyvin ei mene Pirkan kilpailijoillakaan. Mats-Eric Nilssonin kirjoittaman Aitoa ruokaa -kirjan mukaan Santa Marian Guacamole Dip sisältää vaivaiset 1,5 prosenttia avokadoa. Rainbown guacamolesta avokadoa löytyy 6,7 prosenttia.

Kirjan paljastukset aloittivat Suomessakin keskustelun siitä, mitä elintarviketeollisuus kuluttajalle myy. Esimerkiksi valmiisiin lihapulliin on usein leivottu runsaat määrät broilerinnahkaa ja –lihaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?