Teknologiateollisuus aloittaa neuvottelut raamin soveltamisesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teknologiateollisuus: Raamista neuvoteltava

Teknologiateollisuus ilmoittaa aloittavansa keskustelut heikentyneen taloustilanteen vaikutuksista yrityksissä syksyllä käytäviin palkantarkistusneuvotteluihin. Tarkoitus on mitoittaa palkankorotukset yritysten taloustilanteen mukaisesti.

Risto Alangon (vasemmalla) mielestä taloudellinen tilanne on huonompi kuin viime syksyn raamisopimusta sorvattaessa.

24.8.2012 10:24 | Päivitetty 24.8.2012 10:24

Teknologiateollisuuden mielestä taloudellinen tilanne ja näkymät ovat selvästi huonompia kuin viime syksyn raamisopimusta sorvattaessa.

– Heikentyneet talousnäkymät ja yritysten tilanteiden eroavuus korostavat yrityskohtaisten palkkaratkaisujen merkitystä syksyn palkantarkistuksia toteutettaessa. Sopimus antaa mahdollisuuden sopia avoimesti palkankorotuksen mitoituksesta ja toteuttamistavasta yrityksissä. Liittojen tulee keskustella heikentyneiden talousnäkymien vaikutuksesta palkantarkistuksiin ja tukea yrityskohtaisten palkkaratkaisujen syntymistä, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko.

Hänen mukaansa heikentynyt taloustilanne koskee teknologiateollisuuden lisäksi muitakin aloja ja vastaavat keskustelut tulisi käynnistää laajemminkin työmarkkinoilla.

Teknologiateollisuuden sopimuksissa on kirjaus, jonka mukaan talouskehityksen poiketessa erittäin merkittävästi sopimuksen laatimishetkellä arvioidusta, tulee poikkeaman vaikutuksista sopimuskorotuksiin neuvotella ja sopia.

Jos neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, voivat osapuolet irtisanoa sopimukset elokuun loppuun mennessä, jolloin ne päättyisivät lokakuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?