Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan mitkään päätökset tai toimenpiteet eivät ole liian raskaita, jos niiden avulla Eurooppa pysyy yhtenäisenä. - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Merkel: "Eurooppa on tulevaisuutemme"

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan mitkään päätökset tai toimenpiteet eivät ole liian raskaita, jos niiden avulla Eurooppa pysyy yhtenäisenä.

23.8.2012 19:07 | Päivitetty 23.8.2012 19:06

Liittokansleri Angela Merkelin mukaan monet kysyvät mikä on oikea suunta ulos kriisistä, ja miten siihen suunnataan. Heille Merkelillä oli uudessa Eurooppamyönteisessä kampanjassa vastaus: "Eurooppa on tulevaisuutemme".

– Todistamme parhaillaan Euroopan yhtä merkittävimmistä kriiseistä. Etsiessämme parasta tietä ulos kriisistä, on muistettava, että Eurooppa ei ole vain ajatuksissamme, vaan myös sydämen asia, Merkel sanoi tunteikkaasti videolla.

Hänen mukaansa tie kriisin ratkaisemiseksi on väistämättä pitkä ja työläs. Merkel kuitenkin uskoo euroalueen ja koko Euroopan unionin selviävän kriisistä entistä vahvempina.

Videoviesti on osa saksalaisten tahojen järjestämää ja rahoittamaa euromyönteistä "I want Europe" -mediakampanjaa, jolla pyritään voittamaan ihmisiä yhteisen Euroopan taakse.

Video julkaistiin muutamaa tuntia ennen Merkelin ja Ranskan presidentin Francois Hollanden tapaamista. Johtajien on määrä keskustella tänään Berliinissä Kreikan säästöohjelman ja mahdollisen rahoitusavun jatkumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?