Öljyn hinta kolmen kuukauden huipussa - elvytystoiveista nostetta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Raakaöljyn hinta kolmen kuukauden huipussa

Raakaöljyn hinta on noussut New Yorkissa korkeimmilleen kolmeen kuukauteen, kun arviot Yhdysvaltojen ja Kiinan keskuspankkien uusista elvytystoimista saivat uutta vauhtia.

23.8.2012 16:41 | Päivitetty 23.8.2012 16:40

Yhdysvaltojen WTI-laadun hinta on noussut 1,1 prosenttia sen jälkeen, kun eilen julkistetut Keskuspankki Fedin pöytäkirjat osoittivat useiden kokoukseen osallistuneen päättäjien olevan lisäelvytyksen kannalla, mikäli talouskasvu pysyy heikkona.

Myös Kiinan keskuspankin johtaja Zhou Xiaochuan antoi ymmärtää pankin olevan valmis uusiin tukitoimiin.

– Talouden huonot uutiset ovat nyt hyviä uutisia, sillä se tuo meidät yhä lähemmäs uusia kasvua kiihdyttäviä tukitoimia. Kiina todennäköisesti elvyttää lisää, sillä se tahtoo talouden olevan kunnossa, kun uusi presidentti astuu virkaansa, öljyanalyytikko Torbjörn Kjus DNB ASA:sta sanoi.

Kiina ja Yhdysvallat ovat maailman suurimpia öljynkuluttajia. Yhdessä maat vastaavat noin kolmanneksesta koko maailman öljyn käytöstä.

Yhdysvaltain markkinoiden keskeisen viitelaadun eli WTI-öljyn lokakuun toimitusten barrelihinta oli noin kello 16.15 Suomen aikaa 0,32 dollarin nousussa 97,59 dollarissa New Yorkin elektronisessa kaupankäynnissä.

Lontoossa Pohjanmeren brent-laadun lokakuun toimitusten barrelihinta oli 116,08 dollarissa, kun päätöslukema eilen oli 114,91 dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?