Erik Wachtmeisterin ensi viikolla aloittava BestOfAllWorlds -yhteisöpalvelu houkuttelee seurapiirejä ja hyväosaisia pois tavallisesta Facebookista tai LinkedIn-sivustolta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen kreivi perustaa luksus-Facebookin

Erik Wachtmeisterin ensi viikolla aloittava BestOfAllWorlds -yhteisöpalvelu houkuttelee seurapiirejä ja hyväosaisia pois "rahvaasta" Facebookista tai LinkedIn-sivustolta. Ruotsalaisen kreivin nettiyhteisöön pääsee vain kutsusta.

22.8.2012 16:45 | Päivitetty 22.8.2012 16:51

Sosiaalisen median veteraani Erik Wachtmeisterin uusi BestOfAllWorlds -yhtesöpalvelu aloittaa ensi viikolla 27. elokuuta.

Facebookia kritisoiva Wachtmeister oli mukana myös maailman ensimmäisten yhteisöpalvelujen joukossa olleen ASmallWorld -median kehittelyssä vuonna 2004.

– Facebookilla on sosiaalisen median monopoli, vaikka se tarjoaa vain sekavan palvelun, hän lataa.

Wachtmeisterin mukaan BestOfAllWorlds ei sisällä sotkuja, vaan välittää asiakkailleen merkityksellistä tietoa nopeasti ja luotettavasti. Palvelussa eivät häiritse myöskään mainokset, ainakaan ensimmäisen kuukauden aikana.

Uuteen yhteisöpalveluun lähetettiin alun perin 5 000 kutsua, ja ensi viikolla sivuston auetessa käyttäjiä on noin 25 000. Yhteisössä profiilinsa voi asettaa vaikkapa sarjaan "family" tai "professional".

Keskustelufoorumeita on liiketoiminnasta, ruokaan ja viiniin, hyväntekeväisyyteen, terveyteen tai jatkossa vaikkapa hevospooloon asti. Keskustelupalstojen moderoijana on Al Jazeeralla toimittajana ollut Riz Khan.

Yläluokalle suunnatun yhteisöpalvelun rahoittajina on Wachtmeisterin lisäksi rikkaita saudikuninkaallisia, ja muita sijoittajia. Rahaa tulee myös palvelun kautta tehdyistä hienostoravintola ja -hotellivarauksista.

Keväällä Facebook ilmoitti käyttäjämääränsä nousseen jo yli 900 miljoonaan, joista suuri osa tulee Yhdysvalloista. Heinäkuussa kävi kuitenkin ilmi, että sivuston kasvu kotimaassaan taittui jo loivaan 1,1 prosentin laskuun vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?