Osakesäästäjät raivona: Elop erotettava! - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osakesäästäjät raivona: Elop erotettava!

Nokian kurssilaskuun pettyneet sijoittajat ovat vaatineet, että Osakesäästäjien keskusliitto toimisi toimitusjohtaja Stephen Elopin erottamiseksi. Niin helposti Elopin erottaminen ei kuitenkaan käy, eikä siinä olisi järkeäkään, Osakesäästäjien puheejohtaja Timo Rothovius kirjoittaa liiton Viisas Raha -lehdessä.

22.8.2012 14:55 | Päivitetty 22.8.2012 15:16

– Osakesäästäjiltä saamamme palautteen mukaan Nokia on epäonnistunut strategian valinnassaan, minkä takia erityisesti toimitusjohtajaa vaaditaan erotettavaksi, Rothovius kirjoittaa liiton Viisas raha -lehdessä.

– Osakesäästäjiä on vaadittu aktivoitumaan asiassa, muun muassa keräämään valtakirjoja vaatimuksena ylimääräisen yhtiökokouksen järjestäminen.

Rothovius ei kuitenkaan pidä mahdollisena, että yhtiökokous erottaisi Elopia.

Yhtiökokous pitää kyllä kutsua koolle, jos sitä vaativat osakkeenomistajat, joilla on yli kymmenen prosentin osuus yhtiön osakkeista. Rothovius epäilee, että niin suuri määrä osakkeenomistajia haluaisi yhtiökokousta, jos sen tarkoitus olisi erottaa toimitusjohtaja. Erovaatimus ei ainakaan menisi läpi.

Yrityksen strategiasta päättää sen hallitus, joka myös valitsee toimitusjohtajan sitä toteuttamaan. Siksi Elop nauttii Nokian hallituksen luottamusta, ja hänen erottamisekseen pitäisi vaihtaa koko hallitus.

Nokian nykyiset vaikeudet eivät edes ole Elopin syytä, ainakaan oleellisilta osin, Rothovius kirjoittaa.

– Oli toki typerää häneltä haukkua Symbian-laitteet siinä vaiheessa, kun niitä tiedettiin tarvittavan vielä pitkään. Mutta Microsoftin leiriin siirtyminen oli hallituksen päätös. Elop lienee taustansa takia hyväkin valinta tuon strategian toteuttamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?