Niinistö: Tosiasioiden tunnustamisesta ei olisi haittaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Niinistö: Tosiasioiden tunnustamisesta ei olisi haittaa

Eurooppa elää kenties vaikeinta aikaansa sitten toisen maailmansodan, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi ulkoministeriön suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa tiistaina. Vaikeassa tilanteessa tarvitaan lisää yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa.

21.8.2012 13:37 | Päivitetty 21.8.2012 13:46

– Uuden nousun ensimmäinen edellytys on tietoisuus omasta tilasta, eikä tosiasioiden tunnustamisestakaan haittaa olisi, Niinistö sanoi tiedotteen mukaan.

– Elämme rajun sopeutumisvaiheen alkutahteja, vaiheen, jonka seuraukset ovat vielä arvoitus. Yksi asia on varmaa: Eurooppa ei tule olemaan entisensä.

Niinistön mukaan Euroopan unioniin liittyminen oli Suomelle oikea ja peruuttamaton valinta. Hänen mukaansa Suomella on myös  ”kaikki syyt” syventää unionin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. Erillään toimien EU-maat eivät kykene vaikuttamaan globaalitason politiikkaan.

Vaikeina aikoina Suomen on syytä pitää varansa, Niinistö sanoi.

– Meillä ei ole varaa ylimieliseen pullistelupolitiikkaan sen paremmin kuin kynnysmattona olemiseen.

Niinistö muistutti suurlähettiläitä siitä, että häneltä on jo vuosien ajan perätty linjausta liittymisestä puolustusliitto Natoon, mutta sellaista ei Niinistö tehnyt.

– Näköpiirissäni ei ole tällä hetkellä tekijöitä, joiden perusteella meidän tulisi liittyä Naton jäseneksi, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?