Öljyn hinta jatkaa nousuaan ennen eurojohtajien tapaamisia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Öljyn hinta jatkaa nousuaan

Raakaöljyn hinta on kivunnut tänään jo viidettä päivää peräjälkeen New Yorkissa. Kyseessä on pisin nousujakso kuukauteen.

20.8.2012 13:57 | Päivitetty 20.8.2012 16:38

Öljyn hintaa kirittävät esimerkiksi toiveet eurojohtajien tämänviikkoisten tapaamisten annista.

– Jaksan uskoa siihen, että ratkaisu eurokriisiin löytyy, arvioi analyytikko Michael Poulsen Global Risk Managementista.

Hänen mukaansa panokset ovat liian kovat, jotta euron annettaisiin hajota. Poulsen sanoo, että markkinat nojaavat muutenkin varmantuntuisesti noususuuntaan.

Hintakehitystä on vauhdittanut myös kuluttajaluottamuksen nousu Yhdysvalloissa, arvioi johtava markkina-analyytikko Ric Spooner CMC Marketsista. Muun muassa asuntokauppa kiihtyi heinäkuussa Yhdysvalloissa.

Spoonerin mukaan Saudi-Arabian tuotantomäärien kesäkuinen nousu näyttää, että kasvavaan kysyntään kyetään vastaamaan. Öljyjätti tuotti kesäkuussa enemmän öljyä kuin kolmeen vuosikymmeneen vieden Venäjältä maailman ykköstuottajan paikan. Saudien kuukausivienti oli kovimmalla tasollaan sitten vuoden 2005.

Raakaöljyn WTI-laadun lokakuun toimitusten barrelihinta liikkui Suomen aikaa kello 13.45 perjantain tasoillaan 95,99 dollarissa New Yorkin elektronisessa kaupankäynnissä. Pohjanmeren Brent-öljyn hinta oli noussut 0,74 dollaria 114,45 dollariin barrelilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?