Rovio: Pörssipäätöstä ei ole vielä tehty - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Angry Birds -yhtiö Rovio: Pörssipäätöstä ei ole vielä tehty

Angry Birds -peleistään tunnettu suomalainen pelitalo Rovio ei ole listautumassa vielä vähään aikaan, yhtiön talousjohtaja Mikko Setälä kertoo Dagens Industri-lehdessä.

3.8.2012 9:13 | Päivitetty 3.8.2012 9:31

– Olemme valmiita listautumaan vuonna 2013. Omistajat eivät kuitenkaan ole tehneet päätöstä siitä, milloin se tapahtuu vai tapahtuuko sitä ollenkaan. Jos listaudumme pörssiin, niin se tapahtuisi aikaisintaan ensi vuoden toisella puoliskolla. Emme kuitenkaan tarvitse rahoitusta juuri nyt, Setälä sanoo Dagens Industrille.

Lokakuussa 2011 Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka sanoi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että yhtiö voisi listautua jo vuonna 2012.

Dagens Industrin mukaan yhdysvaltalaispörssi Nasdaqiin listautuneiden teknologiaosakkeiden yskiminen on hyydyttänyt sijoittajien kiinnostusta it-yhtiöihin. Muun muassa Facebookin ja Grouponin osakkeet ovat painuneet rutkasti listautumishinnan alapuolella.

Hyvin ei mene peliyhtiö Zyngallakaan, jonka osake on laskenut 68 prosenttia listautumisensa jälkeen. Kurssi romahti 40 prosenttia heinäkuun lopussa julkistetun huonon osavuosikatsauksen vuoksi.

– Vierailimme vasta Piilaaksossa. On selvää, että Facebookin listautuminen on vahingoittanut niin it- kuin finanssialaakin. Kaikki listautumiset ovat nyt tauolla, Öhmanin it-rahaston hoitaja Johan Nilke sanoo Dagens Industrille.

Rovion listautumisvaihtoehtoina ovat Nasdaqin ohella Hongkongin tai Singaporen pörssit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?