Uutuusdieselin luvataan vähentävän polttoaineen kulutusta viidellä prosentilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uuden dieselin lupaus: kulutus vähenee 5 %

Öljy-yhtiö Neste Oil tuo syksyllä markkinoille dieselin, joka yhtiön mukaan vähentää auton polttoaineen kulutusta jopa viidellä prosentilla. Myös päästöt kutistuvat.

31.7.2012 17:00 | Päivitetty 31.7.2012 20:31

Paitsi että uusi Neste Pro Diesel vähentää polttoaineen kulutusta, se muun muassa parantaa auton suorituskykyä, kertoo Neste Oil tiedotteessaan.

Uutuuspolttoaineensa hintaa Neste Oil ei kuitenkaan julkista vielä, vaan vasta lanseerausvaiheessa.

– Testiemme mukaan Neste Pro Diesel on autoilijalle eduiltaan selvästi parempi ja vain hivenen kalliimpi, arvioi Neste Oilin liikennepalvelujohtaja Arvo Ruotsalainen tulevaa hintatasoa verrattuna perinteiseen dieseliin.

Yhtiö tarkentaa tiedotteessaan, että polttoaineen kulutuksen vähennys uudella dieselillä riippuu autosta, ajotavasta ja olosuhteista.

Neste Oilin mukaan uusi polttoaine myös lisää käyttövarmuutta talvikaudella ja parantaa moottoriöljyn säilymistä. Lisäksi uusiutuvia raaka-aineita sisältävä diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 10–20 prosenttia.

Uutuusdieseliä on saatavissa syyskuussa kaikilta Neste Oilin Suomessa sijaitsevilta miehitetyiltä liikenneasemilta ja Neste Oil -automaattiasemilta. Ennakkokäytössä polttoaine on Neste Oil Rallissa, joka ajetaan 1.–4. elokuuta Jyväskylästä Lahteen.

Neste Pro Dieseliä valmistetaan Neste Oilin Porvoon jalostamolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?