Espanjan työttömyys kohosi historiallisen korkealle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanjassa historiallisen surkeat työttömyysluvut

Talousvaikeuksissa kamppailevan Espanjan työttömyysprosentti kohosi huhti-kesäkuussa korkeammalle kuin yli kolmeen vuosikymmeneen.

27.7.2012 12:12 | Päivitetty 27.7.2012 13:40

Työttömyys syveni 24,6 prosenttiin alkuvuoden 24,4 prosentista, Espanjan tilastoviranomainen kertoi tänään. Alle 26-vuotiaista puolet on ilman työtä.

Edellisen kerran työttömyys oli yhtä korkealla diktaattori Francisco Francon kuoleman jälkeisenä vuonna 1976, jolloin Espanja oli siirtymässä kohti parlamentaarista monarkiaa.

Nyt työttömyyttä on puskenut ylöspäin pääministeri Mariano Rajoyn höllennys työntekijöiden irtisanomissuojaan sekä maan demokratian aikana tehnyt kovimmat leikkaukset. Hallitus on julkistanut vuoteen 2014 ulottuvia säästöohjelmia ja veronkorotuksia 110 miljardin edestä.

– Olemme hyvin pessimistisiä. Meillä on täydet syyt uskoa, että talouskasvu heikkenee tänä vuonna kaksi prosenttia ja puskee työttömyyden 26 prosenttiin, madridilainen ekonomisti Jose Antonio Herce sanoi.

(Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että Espanjan hallitus on julkistanut vuoteen 2014 ulottuvia säästöohjelmia ja veronkorotuksia 110 miljoonan edestä. Pahoittelemme.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?