Espanjalaispoliitikko: Euroero voittaa kerjuukulhon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanjalaispoliitikko: Euroero voittaa kerjuukulhon

Espanjan pitäisi harkita eroa eurosta, ennen kuin muut maat heittävät sen ulos. Tätä mieltä on Espanjan maakunnan Asturiaksen maakuntajohtaja ja pitkän linjan poliitikko Francisco Alvarez Cascos.

26.7.2012 21:31 | Päivitetty 26.7.2012 21:37

Cascoksen mielestä Espanjan nykyhallitus on "täydellisen kyvytön" ratkaisemaan ongelmia, ja nöyryyttää maata kiertämällä Eurooppaa "kerjuukulho" kädessä. 

Hän jatkoi kuvailemalla nykyistä rahoitusjärjestelmää "perverssiksi" ja sanoi kriisimaiden pääomapaon rahoittavan luotonantajavaltioita. 

– Tämä ei voi jatkua pitkään tai meidän täytyy miettiä lähtemistä eurosta ennen kuin meidät heitetään ulos, Cascos sanoi brittilehti Telegraphin mukaan.

Asturiaksen maakuntajohtaja on myös hallituspuolueen entinen pääsihteeri sekä ex-kehitysministeri. Hänen kielenkäyttönsä kertoo värikkäin sanoin siitä, miten vaikeaa avun pyytäminen on ollut espanjalaisille.

Vajaa viikko sitten Katalonian harkitessa avunpyyntöä hallitukselle poliitikot toistelivat, miten kyse ei ole "avunpyynnöstä" vaan "normaalista rahoituksesta". Myös pääministeri Mariano Rajoy puhui tiukasti pankkituesta, kun Espanja ensi kerran haki Euroopalta apua pankeilleen.

Maa on toistuvasti kiistänyt tarpeen valtion hätälainottamiselle, vaikka maan valtionlainojen korot ovat tällä viikolla nousseet ennätysylös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?