Espanjan 10 vuoden korko hipoo 7,50 prosenttia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanjan 10 vuoden korko hipoo 7,50 prosenttia

Espanjan valtionlainojen markkinakorot ovat nousseet uusiin euroajan ennätyksiin aamupäivällä.

Espanjan ja Valencian liput liehuvat rinnakkain. Valencian itsehallintoalue ilmoitti perjantaina, että se tarvitsee valtion tukea selvitäkseen veloistaan. ­

23.7.2012 11:42 | Päivitetty 23.7.2012 16:38

Myös Italian korot ovat olleet selvässä nousussa. Saksan ja myös Suomen korot ovat sen sijaan olleet laskussa. Suomen pitkä korko painui ennätyksellisen alas.

Euromaiden perjantainen päätös pankkituen myöntämisestä Espanjalle ei ole onnistunut hälventämään sijoittajien huolia. Uusi huolenaihe on Espanjan itsehallintoalueiden tilanne. Valencian itsehallintoalue ilmoitti perjantaina, että se tarvitsee valtion tukea selvitäkseen veloistaan. Espanjalaislehdet kertoivat viikonloppuna, että monet muutkin itsehallintoalueet ovat tuen tarpeessa.

Sijoittajia huolettaa myös Espanjan talouden tilanne maan hallituksen heikennettyä perjantaina arviotaan talouden näkymistä.

Espanjan 10 vuoden valtionlainan markkinakorko oli noin kello 11.25 kivunnut 7,46 prosenttiin, jossa on nousua 0,24 prosenttiyksikköä perjantaista. Viiden vuoden lainan korko oli noussut 0,46 prosenttiyksikköä 7,26 prosenttiin.

Seitsemää prosenttia on lainakoroissa pidetty jonkinlaisena kriisirajana, sillä sen yli menevä korko nostaa pitkään jatkuessaan valtion rahoituskustannukset kestämättömän korkeiksi.

Italiassa 10 vuoden lainakorko oli hypähtänyt 0,22 prosenttiyksikköä 6,37 prosenttiin.

Saksan 10 vuoden lainan korko oli sen sijaa laskussa sijoittajien siirtäessä varojaan turvallisiksi koettuihin lainapapereihin. Lainan korko oli laskenut 1,14 prosenttiin perjantain 1,17 prosentista.

Myös Suomen lainapapereihin kohdistui kysyntää, mikä näkyi korkojen laskuna. Suomen 10 vuoden lainan markkinakorko oli painunut alimmilleen euroaikana eli 1,37 prosenttiin. Laskua perjantaista oli 0,04 prosenttiyksikköä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?