Öljyn hinta nousuun USA:n asuntotilaston jälkeen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Raakaöljyn hinta lähti nousuun

Raakaöljyn hinta oli nousussa tänään alkuillasta Suomen aikaa, kun Yhdysvalloista saatiin varsin myönteistä asuntomarkkinatietoa. Nousuun vaikuttivat myös öljyn ja öljytuotteiden varastotiedot Yhdysvalloista viime viikolta.

18.7.2012 19:13 | Päivitetty 18.7.2012 20:02

Uusien asuntojen aloitukset kasvoivat Yhdysvalloissa kesäkuussa korkeimmilleen lähes neljään vuoteen. Aloitusten määrä ylitti myös analyytikoiden odotukset.Asuntomarkkinoilla on Yhdysvaltain taloudessa vahva signaalivaikutus ajatellen myös koko kansantaloutta. Hyvät uutiset maan taloudesta antavat yleensä noususysäyksen myös öljyn hinnalle.

Yhdysvaltain energiaministeriö julkisti keskiviikkoiseen tapaan tiedot raakaöljyn ja öljyjalosteiden varastoista viime viikolta.

Öljyvarastot supistuivat 0,8 miljoonalla barrelilla, kun markkinoilla oli odotettu hieman suurempaa eli 1,3 miljoonan barrelin vähennystä.

Bensiinivarastot supistuivat 1,8 miljoonalla barrelilla, kun odotuksissa oli 1,2 miljoonan barrelin kasvu.

Lontoossa Pohjanmeren brent-laadun elokuun toimitusten barrelihinta oli kello 18.45 Suomen aikaa 105,12 dollarissa, kun päätöslukema eilen oli 104,00 dollaria.

Yhdysvaltain markkinoiden keskeisen viitelaadun eli WTI-öljyn elokuun toimitusten barrelihinta oli 89,75 dollarissa New Yorkissa, kun eilinen päätöslukema oli 89,22 dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?