Sixten Korkman epäilee setelirahoituksen riittämistä eurokriisiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korkman Ylelle: Setelitulva ei ratkaise eurokriisiä

Presidentti Sauli Niinistön ennustama setelipainatus ei asiantuntijoiden mielestä riitä eurokriisin sammuttamiseen. Etlan entinen johtaja Sixten Korkman arvelee Ylen uutisille, että myös pankkiunioni näyttää yhä tarpeelliselta.

15.7.2012 8:11 | Päivitetty 15.7.2012 8:10

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ennakoi lauantaina Yleisradion uutisille, että Euroopan keskuspankki ratkaisee eurokriisin lopulta setelirahoituksella eli syytämällä markkinoille lisää rahaa.

Asiantuntijat ovat epäileviä tämän vaihtoehdon toimivuudesta.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen entinen toimitusjohtaja Sixten Korkman arvioi Ylelle, ettei presidentin odottama setelipainatus ole mikään taikatemppu, joka tepsisi vastalääkkeenä heti.

Korkmanin mielestä EKP voisi kyllä lisätä rahan tarjontaa ja  alkaa jopa ostaa markkinoilta arvopapereita. Inflaation kiihtymisen pelko on tässä tilanteessa pienempi paha kuin eurojärjestelmän hajoaminen. 

Silti rahaliitto on hänen mielestään jo niin syvällä vaikeuksissa, että sen pelastamiseksi tarvitaan isompia rakenteellisia uudistuksia. Korkman sanoo pitävänsä hyvänä, että esimerkiksi pankkiunionista keskustellaan jo vakavasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?