Elisa: Windows Phone -puhelinten osuus kasvanut merkittävästi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elisa: Windows-puhelinten osuus jo 12 prosenttia

Teleoperaattori Elisan verkossa olevista älypuhelimista 12 prosenttia oli Windows Phone -puhelimia huhti–kesäkuussa. Vaikka Windows Phone -puhelinten osuus on kasvanut Suomessa, Nokian Lumiat eivät kuitenkaan valloittaneet myydyimpien puhelinten listaa kesäkuussa.

13.7.2012 12:19 | Päivitetty 13.7.2012 12:19

Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustettujen älypuhelinten osuus on kasvanut teleoperaattori Elisan verkossa.

Tänään toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa julkaissut Elisa kertoo, että Windows Phone -puhelinten osuus oli huhti–kesäkuussa 12 prosenttia.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo, että kasvu johtuu lähes täysin matkapuhelinvalmistaja Nokian Lumia-älypuhelinten tulosta markkinoille. Windows Phone -pohjaiset Lumiat lanseerattiin viime vuoden loppupuolella.

– Uusista puhelimista joka kolmas on Lumia, Mattila sanoi osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudessa.

Hän ei kertonut, kuinka paljon Windows Phone -puhelinten osuus kasvoi tammi–maaliskuusta, mutta sanoi osuuden olleen huhti–kesäkuussa "merkittävästi parempi".

Elisan huhti–kesäkuussa myymistä puhelimista yli neljä viidesosaa oli älypuhelimia. Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana älypuhelinten osuus oli 77 prosenttia ja viime vuoden huhti–kesäkuussa 64 prosenttia. Joka viides Elisan asiakas käyttää tällä hetkellä uudentyyppisiä, kosketusnäytöllisiä älypuhelimia.

Android-puhelinten osuus Elisan verkossa olevista älypuhelinkäyttöjärjestelmistä on kasvanut Windows Phone -puhelinten tavoin. Vuosi sitten Androidien osuus oli 39 prosenttia, mutta nyt niitä on jo 47 prosenttia Elisan verkossa olevista älypuhelimista. Tästä kielivät myös Elisan luvut myydyimmistä älypuhelimista.

Nokian Lumia 900 ja Samsungin Galaxy S III tuotiin Suomen markkinoille touko-kesäkuun vaihteessa, Samsungin Android viikko Nokian Windows Phone -puhelinta myöhemmin. Kesäkuussa Samsung Galaxy S III oli Elisan myydyimpien listan kärjessä ja Nokian Lumia 900 listanelosensa. Väliin mahtuivat Applen iPhone 4S ja Nokian Lumia 610.

Elisan tulos ennen veroja ja liikevaihto kasvoivat toisella vuosineljänneksellä viime vuoden huhti–kesäkuusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?