RIM:n Thorsten Heins: Meillä on 80 miljoonaa käyttäjää - Nokialla ei - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Meillä on 80 miljoonaa käyttäjää – Nokialla ei"

Vaikeuksissa tarpovan kanadalaisen matkapuhelinvalmistaja RIM:in toimitusjohtaja Thorsten Heins uskoo, että yhtiöllä on vielä mahdollisuuksia, ainakin ihan eri tavalla kuin kilpailija Nokialla.

12.7.2012 14:49 | Päivitetty 12.7.2012 14:52

Matkapuhelinyhtiö Research In Motionin (RIM) toimitusjohtaja Thorsten Heins katsoo, ettei RIM ole lainkaan samassa jamassa kuin toinen hankaluuksiin ajautunut puhelinvalmistaja Nokia. Asiasta kertoo amerikkalainen The Verge -uutissivusto.

– Uskon, että olemme eri asemassa. Meillä on noin 80 miljoonaa käyttäjää – Nokialla ei ole. He eivät ole palvelumarkkinoilla, eikä yhtiöllä ole puhelinten lisäksi muuta arvoa, Heins sanoi The Vergelle.

Heinsin mukaan RIM ei ole pelkästään laitevalmistaja, vaan toimii laajemmin mobiilipalveluissa, viestinnässä ja yhteyksien luonnissa.

Heins uskoo, että yhtiö pystyy säilyttämään nykyiset asiakkaansa ja hankkimaan jopa uusia viimeisimmillä BlackBerry 7 -laitteilla.

Toimitusjohtaja myöntää yhtiön aiemmat virheet erityisesti kilpailussa pärjäämisessä. Heinsin mukaan varsinkaan yhtiön kosketusnäyttöpuhelimet eivät ole olleet menestys. Tähän hän odottaa muutosta ensi vuonna, kun Blackberry 10 -puhelimet julkistetaan.

Heins myös vihjaisi, että älypuhelinten ja taulutietokoneiden lisäksi kehitteillä olisi joku muukin laite.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?