Fedin kokouspöytäkirjat viittaavat valmiuteen jatkaa elvytystä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fedin kokouspöytäkirjat: Elvytystä oltava valmis jatkamaan USA:ssa

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin viime yönä julkaistut kokouspöytäkirjat kesäkuulta viittaavat siihen, että keskuspankki voi olla valmis jatkamaan elvyttävää politiikkaansa.

12.7.2012 8:02 | Päivitetty 12.7.2012 7:58

Nyt julkaistujen kesäkuun korkokokouksen pöytäkirjojen mukaan muutamat avomarkkinakomitean jäsenet näkevät, että Fedin pitäisi höllentää politiikkaansa vauhdittaakseen työllisyyden ja talouden kehitystä.

Useat muut taas olivat sitä mieltä, että uudet toimet voivat olla aiheellisia, mikäli talouskasvu hidastuu, riskit kasvavat tai jos inflaatio heikkenee Fedin tavoitteita hitaammaksi.

Fedissä aiemmin työskenellyt Joe Gagnon arvioi, että komitean enemmistö näyttää olevan valmis uusiin toimiin, mikäli taloustiedot heikkenevät hiemankin. Nyt Peterson Institute for International Economicsissa vanhempana tutkijana toimiva Gagnon sanoi, että Fed voi ryhtyä uusiin toimiin jo syyskuun 12.-13. päivän kokouksessaan.

Fed on elvyttänyt Yhdysvaltain taloutta viime vuosina kahdella valtionlainojen osto-ohjelmalla, jotka tunnetaan nimillä QE1 ja QE2. Pöytäkirjojen mukaan avomarkkinakomitean jäsenet keskustelivat kesäkuussa siitä, pitäisikö Fedin ryhtyä kolmanteen osto-ohjelmaan.

Fed aloitti viime syksynä lyhytaikaisten valtionlainojen vaihtamisen pidempiaikaisiin velkakirjoina. Keskuspankki pidensi kesäkuussa Operaatio Twistinä tunnettua ohjelmaa vuoden loppuun asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?