Analyytikot: Nokian kurssilaskua ei selitä mikään erityinen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Analyytikot: Nokian kurssilaskua ei selitä mikään erityinen

Matkapuhelinyhtiö Nokian maanantaiselle laskulle Helsingin pörssissä ei ole Taloussanomien haastettelemien osakeanalyytikoiden mukaan mitään erityistä syytä.

9.7.2012 16:11 | Päivitetty 9.7.2012 16:14

Nokian osake valahti maanantaina alle 1,50 euron eli alimmilleen sitten vuoden 1994. Kello 16.10 osake oli 2,7 prosentin laskussa 1,51 eurossa.

Taloussanomien haastattelemat analyytikot eivät usko, että mikään yksittäinen seikka olisi syy Nokian huonoon pörssivireeseen. Yhtiö julkistaa toisen vuosineljänneksen tuloksensa ensi viikon torstaina. Tulosvaroituksen se antoi jo kesäkuussa.

Osa sijoittajista keventää salkkuaan tulosjulkistuksen alla, mikä näkyy kurssilaskuna. Japanilaispankki Nomura ennusti viime viikon lopulla, että Nokian tulos ennen veroja jää 428 miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Lisäksi viikonlopun aikana kuultiin Nokialta lähteneiden Meego-käyttöjärjestelmän kehittäjien puuhaavan uutta, omaa Meego-pohjaista Jolla-matkapuhelintaan Nokiasta riippumatta. Uutinen on lisännyt spekulaatioita siitä, oliko Meegon hylkääminen ja Microsoftin Windows Phonen kelkkaan hyppääminen Nokialta järkevä veto.

Veistä Nokian haavassa kiertää myös korealaisen Samsungin loistomenestys tänä vuonna. Yhtiö on myynyt toisella vuosineljänneksellä ennätyksellisiä määriä uutta Galaxy S3 -huippumalliaan, kun Nokia on jäänyt Lumia-puhelimineen samaan aikaan nuolemaan näppejään. Apple taas ei ole vielä saanut iPhonensa uutta versiota markkinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?