S&P: EU-huippukokouksen päätökset voivat tuoda helpotusta euromaille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S&P ehätti myös kiittelemään eurokokousta

Euroalueen tilanteeseen voi olla luvassa helpotusta viimeviikkoisen EU-huippukokouksen päätösten jälkeen, arvioi luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's.

4.7.2012 9:54 | Päivitetty 4.7.2012 9:56

S&P:n mukaan huippukokouksen päätökset voivat alkaa tasapainottaa euroaluetta ja estää eri maiden luottoluokituksia laskemasta enempää.

Samaa sanoi aiemmin myös toinen suuri luottoluokitusyhtiö Fitch.

Tiistaina julkaistussa katsauksessa S&P esittää, että huippukokouspäätökset osoittavat päättäjien ymmärtävän yhä selvemmin, ettei nykyisessä kriisissä ole kyse vain liiallisen julkisen velan ja vajeiden aiheuttamasta budjettikriisistä vaan myös maksutasekriisistä.

Siksi S&P pitää myönteisenä, että päättäjät pyrkivät reagoimaan kriisiin aiempaa laajemmilla toimenpiteillä. Tiukkoja säästöohjelmia täydentää nyt rajat ylittävien pääomanliikkeiden tasapainotus.

Toimenpiteiden toteuttamiseen liittyy kuitenkin S&P:n mukaan merkittäviä riskejä. Luottoluokitusyhtiön mielestä on myös epäselvää, pystytäänkö päätöksiä toteuttamaan.

Sen vuoksi nyt tehdyt päätökset eivät välittömästi vaikuta S&P:n eri maille asettamiin luottoluokituksiin. S&P tarkistaa luokituksiaan vasta myöhemmin tilanteen kehittyessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?