Rakennuskonserni Lemminkäinen myy Lemminkäinen Rakennustuotteet suomalaiselle betoni- ja kivirakentajalle Rudukselle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lemminkäinen myy betonibisneksensä voitolla

Rakennuskonserni Lemminkäinen myy betoniliiketoimintansa suomalaiselle Rudukselle. Yhtiö kirjaa kaupasta 20 miljoonan euron voiton.

3.7.2012 14:13 | Päivitetty 3.7.2012 14:13

Rakennuskonserni Lemminkäinen myy Lemminkäinen Rakennustuotteet suomalaiselle betoni- ja kivirakentajalle Rudukselle. Kauppahinta on 55 miljoonaa euroa, josta Lemminkäinen kirjaa noin 20 miljoonan euron myyntivoiton, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Suomen kilpailuviranomaisten on vielä hyväksyttävä kauppa, minkä Lemminkäinen arvioi tapahtuvan kuluvalla vuosineljänneksellä.

Lemminkäisen mukaan kaupalla on positiivinen vaikutus yhtiön omavaraisuusasteeseen. Kuluvan vuoden ohjeistuksensa yhtiö pitää ennallaan.

Myytävään betoniliiketoimintaan kuuluu kolme liiketoiminta-aluetta: Elemento-betonielementit (5 tehdasta), Formento-ympäristötuotteet (3 tehdasta) sekä valmisbetoni (16 tehdasta). Betoniliiketoiminnan viime vuoden liikevaihto oli 84 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 400 henkilöä Suomessa.

– Lemminkäinen keskittyy strategisiin avainkasvualueisiinsa, joita ovat pohjoismainen infrarakentaminen ja asuntorakentaminen Pietarin alueella Venäjällä, Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki sanoo tiedotteessa.

– Huomattavan kasvun saavuttaminen betoniliiketoiminnassa olisi vaatinut suuria investointeja. Nyt sillä on edessä hyvät kehitysmahdollisuudet uuden omistajan alaisuudessa, Kohtamäki jatkaa.

Yli sata vuotta vanha Rudus toimii Suomessa, Baltian maissa ja Venäjällä. Se kuuluu irlantilaiseen, maailmanlaajuiseen CRH plc -rakennusmateriaalikonserniin.

CRH toimii 36 maassa, ja sillä on 76 000 työntekijää. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli yli 18 miljardia euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?