Ruotsalainen autoliike jakaa kaupanpäällisenä kivääreitä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin Ruotsissa: osta auto, saat pyssyn kaupanpäälle

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.7.2012 7:41, Päivitetty 2.7.2012 9:11

Ruotsalainen autoliike on aloittanut amerikkalaistyylisen kylkiäiskampanjan: citymaasturin ostaja saa kaupanpäälle metsästyskiväärin.

Mälarvikissa Tukholman eteläpuolella toimiva Chevrolet-piirimyyjä on yhdessä urheilukauppaketjun kanssa julkaissut juhannuksen jälkeen ruotsalaisissa metsästyslehdissä isoja ilmoituksia, joissa luvataan Captiva-katumaasturien ostajille melkoista lisävarustepakettia.

Navigaattorin, nahkaverhoilun, kattoluukun ja peruutustutkan lisäksi ostaja saisi kaupanpäälle noin 3000 euron arvoisen uuden Blaser-metsästyskiväärin. Auto maksaa noin 30000 euroa.

Autoliike muistuttaa kuitenkin, että ostaja joutuu itse hakemaan aseelle poliisilta normaalin hankintaluvan.

Mälarvikin alueella asuu runsaasti metsästystä harrastavia ihmisiä, joten he lienevät automyyjille otollinen kohderyhmä. Kaikkiaan Ruotsissa metsästäjiä on noin 300000.

Heillä ja urheiluampujilla on Ruotsissa jo ilman autokauppatarjouksiakin hallussaan runsaat kaksi miljoonaa luvallista ampuma-asetta. Suhteessa väkilukuun aseiden määrä on Ruotsissa suurinpiirtein sama kuin Suomessa.

Uusien autojen kauppa ja etenkin kaupunkimaasturien myynti on hiipunut tänä vuonna myös Ruotsissa. Suomessa Chevrolet on houkutellut ostajia ilmaisilla huoltotarjouksilla.

Tuoreimmat osastosta