UPM järjestelee sahaliiketoimintaansa - 139 työpaikkaa lähtee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM trimmaa sahoja: 139 työpaikkaa katoaa

Metsäyhtiö UPM on sopinut Kajaanin sahan myymisestä kuusamolaiselle Pölkky Oy:lle. Lisäksi UPM:n Aureskosken ja Heinolan jalostetehtaat suljetaan vuoden loppuun mennessä, mikä johtaa 97 työntekijän vähennyksiin.

29.6.2012 12:40 | Päivitetty 29.6.2012 12:41

UPM:n sahaliiketoiminta siirtää lisäksi yhteisiä myynnin ja hallinnon toimintoja Lahdesta Tampereelle sekä sahojen yhteyteen Suomessa.

Henkilöstövähennykset esikuntatoiminnoissa koskevat yhteensä 42 toimihenkilöä Suomessa, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.Tänään julkistetut päätökset ovat seurausta yt-neuvotteluista, jotka koskivat saha- ja jatkojalosteliiketoimintojen tuotantorakenteen uudelleenjärjestelyitä sekä strategian uudistamista Suomessa.

UPM:n mukaan Pölkky jatkaa sahaustoimintaa Kajaanissa ja kaikki UPM:n Kajaanin sahan työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. UPM ei kertonut tiedotteessaan kauppahintaa.

– Uudistamme toimintamallimme Suomessa, jonka perustana on UPM:n tehdasintegraattien puunhankintaan perustuva sahaus ja jatkojalostus. Jatkamme uuden mallin mukaista toimintaa Suomessa runsaasti puuta käyttävien sellu- ja paperitehtaiden läheisyydessä Pietarsaaressa (Alholma), Porissa (Seikku), Juupajoella (Korkeakoski) ja Lappeenrannassa (Kaukas), UPM:n sahaliiketoiminnan johtaja Anssi Klinga sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?