Yhdysvaltojen talouskasvu ennusteisiin tammi-maaliskuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

USA:n talouskasvu tammi-maaliskuussa: 1,9 %

Yhdysvaltojen talous kasvoi alkuvuonna odotetusti 1,9 prosenttia, maan kauppaministeriö kertoo. Tänään julkistettu lopullinen lukema vastaa ennusteita ja kuukausi sitten julkistettuja tarkistettuja tietoja.

28.6.2012 17:43 | Päivitetty 28.6.2012 17:48

Yksityinen kulutus kasvoi hitaammin, mutta investointien kasvu etenkin kiinteistöihin oli voimakkaampaa, joten keskimääräinen talouskasvu pysytteli ennallaan.

Useimmat ekonomistit arvioivat, että kasvuvauhti on ensimmäisen neljänneksen jälkeen pysynyt suunnilleen samalla tasolla tai hiukan heikentynyt. Työmarkkinoiden vaisuus sekä kuluttajien ja teollisuuden luottamuksen heikkeneminen on todennäköisesti estänyt kasvun voimistumisen toisella neljänneksellä.

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed laski äskettäin koko vuoden kasvuennustettaan. Ennuste on nyt 1,9 prosenttia, kun vielä huhtikuussa Fed ennusti vuosikasvun olevan 2,4 prosenttia.

Nykyinen 1,9 prosentin talouskasvu luo tyypillisesti 90 000 työpaikkaa kuukaudessa. Se on liian vähän, jotta Yhdysvaltojen 8,2 prosentin työttömyys lähtisi laskuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?