FK:n Kauppi: Pankkiunioni ei ole ratkaisu nykyongelmiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Nykyongelmia ei ratkaista pankkiunionilla"

Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi sanoo, että EU:n pankkiunioni ei ole ratkaisu EU-maiden ongelmiin. Kaupin mukaan pankkiunioni merkitsisi yhteisvastuuta.

27.6.2012 15:27 | Päivitetty 27.6.2012 15:16

Finanssialan Keskusliiton (FK) toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ei pidä pankkiunionia ratkaisuna Euroopan unionin jäsenmaiden ongelmiin. Kaupin mukaan pankkiunioni tarkoittaisi käytännössä EU-maiden pankkien keskinäistä yhteisvastuuta.

– EU-maiden pankkien yhteisvastuu ei ole pidemmälläkään aikavälillä oikea kehityssuunta moraalikato-ongelmien vuoksi, Kauppi sanoo tiedotteessa.

Kauppi puhui tänään Euroopan parlamentin oikeistoryhmän Euroopan kansanpuolueen tilaisuudessa Turussa. Hänen mukaansa pankkiunioni ei auttaisi kriisimaiden pankkijärjestelmien rakenteellisten ongelmien ratkaisemista.

– Nämä ongelmat on pankkien omistajien ja isäntävaltioiden hoidettava kuntoon. Hyvin asiansa hoitaneiden maiden pankkien ja niiden asiakkaiden ei pidä joutua muiden maksumieheksi, suomalaispankkien etua valvovan FK:n toimitusjohtaja Kauppi sanoo.

FK:n mukaan useissa maissa toimivien, rahoitusjärjestelmän kannalta merkittävien pankkien valvontaa voidaan kehittää edelleen.

– Yksi mahdollisuus olisi, että valvontaa hoitaisi yhteinen EU-tason viranomainen yhtenäisin pelisäännöin. Tämänkaltaisen valvontajärjestelmän toteuttaminen ei kuitenkaan edellytä pankkiunionia, Kauppi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?