FK: Suomalaiset kotitaloudet vaihtavat aktiivisesti sijoituskohteita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

FK: Suomalaiset hylkäävät rahastot kriisiaikoina

Suomalaisten kotitalouksien rahastopääoma on noin kolmanneksen pienempi kuin vuoden 2007 alussa, kertoo Finanssialan keskusliitto. FK:n mukaan suomalaiset ovatkin aktiivisia vaihtamaan sijoituskohteita.

26.6.2012 13:59 | Päivitetty 26.6.2012 13:56

Suomalaisilla kotitalouksilla on noin kolmannes vähemmän varoja rahastoissa kuin vuoden 2007 alussa, kertoo Finanssialan keskusliiton (FK) tuore raportti kotitalouksien rahastosäästämisestä. FK:n mukaan suomalaiset reagoivat nyt herkästi talouden muutoksiin ja vaihtavat aktiivisesti sijoituskohteita.

– Rahastopääomat ovat edelleen useimmissa Euroopan maissa finanssikriisiä edeltävän tason alapuolella. Rahastojen arvonlaskun lisäksi kotitaloudet ovat myös lunastaneet rahastosäästöjään, FK:n analyytikko Elina Salminen sanoo tiedotteessa.

– Suomessa talletusten suosio on ollut matalasta korkotasosta huolimatta koko ajan kasvussa, Salminen kertoo.

Kotitalouksien suorien rahastosijoitusten arvo oli viime vuoden lopussa yhteensä hieman alle 12 miljardia euroa. Jos mukaan lasketaan kotitalouksien vakuutussäästöt, rahastosijoitusten arvo kasvaa yli 20 miljardiin euroon.

Rahastosijoituksia on noin 17 prosentilla suomalaisista. Kotitalouksien rahoitusvarallisuudesta sijoitusrahastojen osuus on noin 10 prosenttia. Kotitalouksien yhteenlaskettu rahastopääoma on noin kymmenen prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta.

Suomessa ja muualla euroalueella kotitalouksien suorien rahastosijoitusten osuus rahastojen kokonaispääomasta oli noin kolmannes. Kotitaloudet ovatkin suurin yksittäinen sijoitusrahastoihin sijoittava sektori Euroopassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?