Automaatti houkuttelee asiakkaita viestillä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia Siemens esittelee älykkään karkkiautomaatin

Verkkolaitevalmistaja Nokia Siemens ja verkko-operaattori Everything Everywhere tuovat pilvipalvelut karkki- ja muihin automaatteihin. Ne yhdistävät automaatit maksu- ja yhteisöpalveluihin.

Limsaa ja Facebook-viestejä.­

21.6.2012 10:06 | Päivitetty 21.6.2012 10:06

France Telecomin ja Deutsche Telekomin yhteisyritys Everything Everywhere (EE) ja Nokia Siemens Networks (NSN) alkavat tarjota m2m (machine to machine) -yhteyksiä julkisille tavara-automaateille. Palvelu perustuu NSN:n VendMe-sovellukseen ja EE:n sim-kortteihin.

M2m-palvelua on määrä laajentaa myöhemmin muille aloille. Pelkästään Englannissa on käytössä puoli miljoonaa tavaran myyntiautomaattia.

NSN:n tiedotteen mukaan m2m-palvelu voi kasvattaa automaattipalvelujen liikevaihtoa lisäämällä laitteiden ja niiden asiakkaiden välistä vuorovaikutusta. Samalla palvelujen tarjoajat voivat seurata laitteiden toimintaa ja niiden täyttöastetta ja supistaa ylläpitokuluja.

Älykkäät automaatit osaavat lähettää kohdennettuja viestejä lähellä oleville asiakkaille ja viestiä asiakkaiden kanssa yhteisöpalvelujen kautta. EE aktivoi radiotaajuiseen etätunnistukseen eli nfc:hen perustuvan Orange Quick Tap -palvelunsa niin, että ostokset voi maksaa nfc-kännykällä tai muulla nfc-kortilla. Maksaminen on mahdollista myös turvaluvulla vahvistetulla luottokorttisirulla tai maksullisella tekstiviestillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?