Liikanen: Nokian uutiset valitettavia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Erkki Liikanen: Nokian uutiset valitettavia Suomelle

Suomen Pankin pääjohtajan mukaan Nokian työvoimavähennykset ovat valitettava uutinen, mutta heijastavat Suomen elektroniikkateollisuuden jo pidempään heikentynyttä tilannetta.

14.6.2012 12:24 | Päivitetty 14.6.2012 12:36

Tuoreet uutiset Nokian irtisanomisten laajuudesta näyttivät yllättäneen myös Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen. Hän joutui vastaamaan lähes kylmiltään asiaan koskevaan kysymykseen pankin Euro & talous -lehden tiedotustilaisuudessa.

– Nokian uutiset ovat valitettavia Suomen taloudelle ja työllisyydelle, joskaan emme vielä tiedä kaikkia yksityiskohtia, tiedote tuli juuri ennen tämän tilaisuuden alkamista, Liikanen totesi toimittajille.

Liikasen mukaan pitää huomata, että kehitys on kulkenut samaan suuntaan jo pidempään. Suomen elektroniikkateollisuuden vienti on kehittynyt viime vuosina heikosti. Nokian uutiset vähennyksistä ovat osa tätä suurta kuvaa.

Jatkossa Suomen tulee etsiä kasvua uusista elektroniikkayrityksistä, mutta Liikanen ei lähtenyt arvailemaan mistä yrityksestä olisi mahdollisesti uudeksi Nokiaksi.

Nokia kertoi aamulla vähentävänsä henkilöstöään ensi vuoden loppuun mennessä maailmanlaajuisesti 10 000:lla, joista 3 700 työpaikkaa vähenee Suomesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?