Evlin Ervasti: Nokia-johdon vaihdos jättää tyhjän päälle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Analyytikko: Nokia-johdon vaihdos jättää tyhjän päälle

Pankkiiriliike Evlin analyytikon Mikko Ervastin mielestä muutokset Nokian johtoryhmässä ovat yhtiölle haastavia. Nokian jättävät johtajat olivat suunnittelemassa ja toteuttamassa Nokian strategiaa loppu- ja ensi vuodelle.

14.6.2012 11:52 | Päivitetty 14.6.2012 11:49

– Heillä oli suunnitelmat tehtynä, ja nyt ollaan varmaan vähän tyhjän päällä, kun miehitys vaihtuu.Vaikka Nokia kertoi jonkun verran ennusteitaan toisen neljänneksen näkymistä, Ervastin mukaan tulevaisuus jää edelleen hämärän peittoon.

– Nokia ei ottanut mitenkään kantaa siihen, miten volyymiä ja liikevaihtoa kehitetään.

Ervasti huomauttaa, että Nokian kustannussäästöt osuvat Salon tehtaan lisäksi tuotekehitykseen ja myynti- ja markkinointikuluihin.

– On ollut totta, että Nokian tutkimus- ja kehityskulut ovat olleet isot varsinkin verrattuna liikevaihtoon. Nyt olisi saatava tasapaino, että voitaisiin kehittää kilpailukykyisiä tuotteita nopeasti markkinoille.

Nokia kertoi tänään ilmoittamiensa laajojen henkilöstövähennysten yhteydessä uudistavansa myös ylempää johtoansa merkittävästi.

Mary McDowell jättää tehtävänsä Mobile Phones -yksikön johtajana, ja hänet korvaa Timo Toikkanen. Niklas Savander puolestaan jättää Marketsin johtajana, ja Jerri DeVard lähtee markkinointijohtajan tehtävistä.

Juha Putkirannasta tulee Nokian tuotantotoiminnasta vastaava johtaja. Chris Weber nousee Nokian myynti- ja markkinointijohtajaksi, Tuula Rytilä markkinointijohtajaksi ja Susan Sheehan viestintäjohtajaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?