Nokia jatkaa investointeja peruspuhelinteknologiaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia jatkaa investointeja peruspuhelinteknologiaan

Tänään isoista henkilöstövähennyksistä tiedottanut matkapuhelinyhtiö Nokia laajentaa älypuhelinyksikkönsä strategiaa tuomalla Lumia-tuoteperheen laitteita useampiin hintaluokkiin. Lisäksi tarkoituksena on jatkaa erottautumista Windows Phone -alustan, uusien materiaalien, uusien teknologioiden ja paikkatietoisten palveluiden avulla, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

14.6.2012 11:00 | Päivitetty 14.6.2012 10:54

Samaan aikaan Nokian tavoitteena on kasvattaa myös peruspuhelinyksikkönsä kilpailukykyä ja kannattavuutta. Yhtiö aikoo jatkaa Series 40- ja Series 30 -matkapuhelinten kehittämistä sekä investointeja peruspuhelinten avainteknologioihin.

Älypuhelinstrategiaansa liittyen Nokia kertoi tänään aikeestaan hankkia ruotsalaisen Scaladon omaisuuseriä.

– Scaladon kuvausteknologiaa on tällä hetkellä yli 1 miljardissa laitteessa, ja oston tavoitteena on vahvistaa Nokian kuvausteknologioita, tiedotteessa sanotaan.

Nokian paikkatietoisten palveluiden alustan on tarkoitus olla toinen ensisijaisista investointialueista Nokian suunnitellessa Lumia-älypuhelinten erottautumista johtavilla paikkatietoisilla palveluilla. Lisäksi Nokia suunnittelee laajentavansa karttateknologiaansa monille eri teollisuudenaloille vahvistaakseen tällä tavoin alustan kehitystä ja saadakseen uusia myyntituottoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?