Nokia ostaa ruotsalaisen teknologiayhtiö Scaladon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia ostaa ruotsalaisen teknologiayhtiö Scaladon

Nokia haluaa kaupan avulla parantaa älypuhelintensa kuvausominaisuuksia ja tuoda Lumia-puhelimia useampiin hintaluokkiin.

14.6.2012 10:55 | Päivitetty 14.6.2012 10:45

Matkapuhelinyhtiö Nokia ilmoitti tämänpäiväisten suurten muutostensa yhteydessä ostavansa ruotsalaisen teknologiayhtiö Scaladon.

Kauppa odotetaan saatavan päätökseen tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana, mutta se tarvitsee vielä viranomaisten hyväksynnän. Kaupan arvoa ei kerrota, kuten ei muitakaan yksityiskohtia.

Nokian tiedotteen mukaan yhtiö hankkii Scaladon omaisuuseriä, kuvausasiantijoita, teknologiaa ja aineetonta omaisuutta vahvistaakseen omaa osaamistaan kuvausteknologiassa. Scaladon kuvausteknologiaa on tällä hetkellä yli miljardissa laitteessa.

– Nokia on tehnyt Scaladon kanssa yhteistyötä yli kymmenen vuotta ja he ovat olleet mukana kehittämässä monia johtavia kuvaussovelluksiamme, Nokian älypuhelinjohtaja Jo Harlow sanoo yhtiön tiedotteessa.

Nokian mukaan yrityskaupalla halutaan parantaa Lumia-laitteiden kuvausominaisuuksia ja tuoda Lumioita useampiin hintaluokkiin. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi tänään yhtiön keskittyvän entistä vahvemmin Lumioihin.

– Tämän kaupan myötä voimme yhdistää oman johtavan asemamme kameralaitteissa ja heidän [Scaladon] ammattitaitonsa kuvausteknologiassa, Harlow sanoi.

Ruotsin Lundissa sijaitsevasta Scaladon päätoimipisteestä on tarkoitus tehdä keskeinen toimipaikka Nokian älypuhelinten kuvausohjelmistojen kehittämiseen. Yhtiö kehittää kuvausohjelmistoa myös Espoossa ja Tampereella.

– Olemme erittäin innoissamme tästä mahdollisuudesta [siirtyä Nokian palvelukseen], joka on luonnollinen askel pitkäkestoisessa yhteistyössämme Nokian kanssa, Scaladon pääjohtaja Håkan Persson sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?