Nokia myllää johtonsa – johtokunnasta erotetaan kolme - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia myllää johtonsa – johtokunnasta erotetaan kolme

Nokia ilmoitti kolmen johtajan jättävän tehtävänsä ja poistuvan myös yhtiön johtokunnasta. Uusia nimityksiä tehtiin viisi, ja nimitetyistä kolme nousee johtokuntaan.

Niklas Savander on yksi kolmesta lähtijästä.­

14.6.2012 10:03 | Päivitetty 14.6.2012 10:39

Matkapuhelinyhtiö Nokia kertoi tänään ilmoittamiensa muutosten yhteydessä uudistavansa myös ylempää johtoansa merkittävästi.

Mary McDowell jättää tehtävänsä Mobile Phones -yksikön johtajana, ja hänet korvaa Timo Toikkanen.

Niklas Savander puolestaan jättää tehtävänsä Marketsin johtajana, ja Jerri DeVard lähtee markkinointijohtajan tehtävistä.

Juha Putkirannasta tulee Nokian tuotantotoiminnasta vastaava johtaja. Chris Weber nousee Nokian myynti- ja markkinointijohtajaksi, Tuula Rytilä markkinointijohtajaksi ja Susan Sheehan viestintäjohtajaksi.

Tehtävänsä jättävät McDowell, DeVard ja Savander jäävät pois Nokian johtokunnasta 30.6.2012. Heidät korvaavat Toikkanen, Putkiranta ja Weber 1.7.2012 alkaen.

DeVard, McDowell ja Savander jatkavat Nokian neuvonantajina tehtäviensä siirtymäkauden ajan.

Savanderillapitkä ura Nokialla

Savander on tehnyt pitkän uran Nokialla. Hän on toiminut useissa johtotehtävissä Nokiassa ja Nokia Networkissa vuodesta 1997 lähtien. Hän on ollut muun muassa Navteqin ja Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsen.

Viimeisimmässä tehtävässään Savander johti Nokian myyntiä, markkinointia, tuotanto- ja logististiikkatoimintoja sekä IT-toimintoja. Hän on ollut Nokian johtokunnan jäsen vuodesta 2006 lähtien. Savander jättää kesäkuun lopussa myös Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsenyyden. 

McDowell on ollut useissa johtotehtävissä Nokiassa, mukaan lukien Navteqin hallituksen jäsenenä. Viimeisimpänä tehtävänään hän johti Nokian globaalia Mobile Phones -liiketoimintayksikköä. Hän aloitti Nokiassa vuonna 2004 ja toimi johtokunnan jäsenenä siitä lähtien.

Jerri DeVard aloitti yhtiössä viime vuoden tammikuussa ja johti Nokian markkinointia ja brändinhallintaa. Hän oli Nokian johtokunnan jäsen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?