Osborne: Kreikan euroero edellytys valuuttaliiton säilymiselle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osborne: Kreikan euroero voisi pelastaa euron

Kreikan ero euroalueesta voi olla hinta, joka on maksettava siitä, että Saksa taivutellaan yhteisvaluutan pelastamiseen. Näin arvioi Britannian valtionvarainministeri George Osborne talouslehti Financial Timesin mukaan.

13.6.2012 11:50 | Päivitetty 13.6.2012 11:51

George Osbornen mukaan Saksan kansa voi olla valmis pelastamaan euron vain, jos Kreikka eroaa yhteisvaluutasta. Kreikassa järjestetään sunnuntaina parlamenttivaalit, joissa ulkopuolisten rahoittajien vaatimiin säästöihin kriittisesti suhtautuva vasemmistoryhmittymä Syriza voi vahvistaa asemiaan.

– En loppujen lopuksi tiedä, pitääkö Kreikan jättää euro, jotta euroalueella tehdään tarvittavat asiat valuutan pelastamiseksi, Osborne sanoi FT:n mukaan.

Jos Kreikka eroaisi, Saksan päättäjien olisi helpompi selittää äänestäjille, miksi pankkiunionia, eurobondeja ja muita vastaavia asioita tarvitaan, brittiministeri järkeili.

Osborne arvosteli myös Espanjan pankkituen kanavointia Espanjan valtion kautta sen sijaan, että apu olisi annettu suoraan pankeille. Hän luonnehti päätöstä ”masentavaksi”.

– Jos tuki menee Espanjan valtion kautta, ei markkinoita saada vakuuttuneiksi siitä, että Espanjan valtio on täysin uskottava, Osborne sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?