Palvelu kertoo asuinalueesi maksuhäiriöiden suhteellisen määrän - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin paljon asuinalueellasi on maksuhäiriöitä

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.6.2012 15:20, Päivitetty 11.6.2012 15:20

Uusi palvelu kertoo, kuinka yleisiä maksuhäiriöt ovat tietyllä postinumeroalueella. Maksuhäiriöiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Asiakastiedon mukaan merkintä löytyy jo kahdeksalta prosentilta aikuisista.

Yritys- ja luottotietoyhtiö Suomen Asiakastieto on avannut palvelun, jossa suomalaiset voivat tarkastaa, kuinka suurella osalla oman asuinpaikan aikuisista on maksuhäiriömerkintä.

Uusi palvelu ilmoittaa maksuhäiriöiden prosenttiosuuden tietyllä postinumeroalueella. Mukana on kaikki Suomen postinumerot, joiden alueella asui vuodenvaihteessa yli 200 täysi-ikäistä.

Maksuton palvelu löytyy tästä linkistä.

Maksuhäiriöiden määrä on Suomessa kasvussa. Asiakastiedon mukaan tällä hetkellä maksuhäiriömerkintä on 7,9 prosentilla suomalaisista aikuisista.

Asiakastieto valittaa, että luotonantajilla ei ole kohtuuhintaisia mahdollisuuksia tarkastaa esimerkiksi luotonhakijalta saatujen tietojen, kuten aikaisempien velkojen ja tulojen oikeellisuutta.

Asiakastieto esittää, että paras keino ylivelkaantumisen ja kasvavan maksuhäiriömäärän hallitsemiseksi olisi niin sanotun positiivisen luottotiedon saatavuus.

Maksuhäiriöiden määrissäon alueellisia eroja

Maksuhäiriöiden määrä vaihtelee eri asuinalueilla.

Suhteellisesti vähiten maksuhäiriöitä on Asiakastiedon mukaan Pohjanmaan Ytteressessä, Espoon Friisilässä ja Liedon Vanhalinnassa, joissa maksuhäiriöisten osuus on alle kaksi prosenttia alueen asukkaista.

Eniten maksuhäiriöisiä on puolestaan Kotkan Hovisaaresssa, Turun Pansio-Perniössä sekä Hämeenlinnan Katumassa, joissa yli viidenneksellä alueen asukkaista on maksuhäiriömerkintöjä. Uudellamaalla eniten maksuhäiriöitä oli Helsingin Jakomäessä, jossa merkintöjä oli lähes viidenneksellä täysi-ikäisistä asukkaista.

Tuoreimmat osastosta