Kiinan keskuspankki laskee keskeisiä korkojaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiinan keskuspankki laskee keskeisiä korkojaan

Kiinan keskuspankki on laskenut keskeisiä korkojaan ensimmäistä kertaa vuoden 2008 jälkeen. Kiinan keskuspankin yhden vuoden talletuskorko laski 3,5 prosentista 3,25 prosenttiin ja antolainauskorko 6,56 prosentista 6,31 prosenttiin. Korkomuutokset tulevat voimaan huomisesta lähtien.

7.6.2012 15:23 | Päivitetty 7.6.2012 16:57

Lisäksi pankit voivat antolainata rahaa 20 prosentin alhaisemmalla korolla kuin mitä keskuspankin viitekorko on. Aiemmin korkoalennus oli 10 prosenttia.

Kiinan talouskasvu on osoittanut viime aikoina hidastumisen merkkejä. Esimerkiksi Kiinan teollisuustuotanto kasvoi hitainta vauhtia puoleen vuoteen toukokuussa. Samalla Euroopassa vellova talouskriisi on vaarantunut maailmantalouden kasvun.

Koronlaskulla Kiina pyrkii taistelemaan talouskasvun hyytymistä vastaan. Keskuspankin toimenpide kertoo, että viranomaiset ovat huolissaan yritysten rahoituskustannuksista.

– Tämä osoittaa, että hallitus nopeuttaa ja vahvistaa kasvua tukevia toimenpiteitään, pankkikonserni HSBC:n ekonomisti Sun Juwei sanoo Pekingistä uutistoimisto Bloombergille.

– Kasvun hidastuminen asettaa todellisen uhan Kiinan taloudelle, hän sanoi.

Kiinan koronlasku on vauhdittanut kurssit selvään nousuun Euroopan keskeisissä pörsseissä. Laaja Stoxx 600-indeksi oli noin kello 15 aikaan 1,4 prosentin nousussa. Indeksifutuurit ennakoivat reipasta nousuavausta myös Wall Streetille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?