Asuntokauppa piristynyt selvästi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Kalliimpien asuntojen myynti piristyi selvästi"

Kiinteistömaailman mukaan alkuvuoden jatkunut hiljaiselo asuntomarkkinoilla alkaa olla ohitse. Toukokuusta tuli välitysketjulle erityisen vilkas.

4.6.2012 14:39 | Päivitetty 4.6.2012 14:31

Euroopan taloustilanteen epävarmuus ei ole taltuttanut Suomen kiinteistökauppaa. Kiinteistömaailma kertoo myyneensä toukokuussa yli viidenneksen enemmän asuntoja kuin edelliskuussa. Viime vuoden toukokuuhun verrattuna kasvua oli noin 7 prosenttia.

Kiinteistömaailma myi toukokuussa yhteensä noin 1 350 asuntoa. Tämä on Kiinteistömaailman kaikkien aikojen paras toukokuu sitten vuoden 2007, jolloin myytiin hieman vajaat 1 400 asuntoa.

Kiinteistömaailman mukaan sama suuntaus on nähtävissä myös uudiskohteissa, joissa kauppa kävi "erittäin vahvana". Liikevaihdoltaan toukokuu oli Kiinteistömaailman historian paras yksittäinen kuukausi.

Pääkaupunkiseutu oli jäänyt alkuvuodesta kuukausittain kymmenisen prosenttia jälkeen viime vuoden vastaavista kuukausista. Toukokuussa Helsingissä myytiin jopa hieman enemmän asuntoja kuin vuotta aikaisemmin.

Muista pääkaupunkiseudun kaupungeista erityisesti Espoo ja Kauniainen kunnostautuivat. Kehyskunnissa Kirkkonummella ja Nurmijärvellä rikottiin kaikkien aikojen myyntiennätykset kauppakohteissa mitattuna.

– Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa kalliimpien asuntojen myynti piristyi selvästi, tarjontaahan näistä hintaluokassa 500 000–800 000 euroa maksavista asunnoista on ollut varsin hyvin koko kevään. Nyt pohdinta muuttui päätöksiksi, toteaa Kiinteistömaailman varatoimitusjohtaja Erkki Heikkinen tiedotteessa.

Myytävien asuntojen määrä on lisääntynyt tasaisesti alkuvuoden aikana. Kiinteistömaailmalla myynnissä olevien asuntojen määrä on kasvanut tammikuusta toukokuun loppuun noin viidenneksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?