"Eläkeiät täytyy nostaa 70–80 vuoteen"

Elinikä pitenee eivätkä yhteiskunnat pysty maksamaan eläkkeitä vuosikymmenten ajan. Siksi eläkeikä on kaikkialla nostettava jopa 80 vuoteen. Tätä mieltä on yhdysvaltalaisen AIG-vakuutusyhtiön toimitusjohtaja Robert Benmosche.

4.6.2012 11:05 | Päivitetty 4.6.2012 11:15

Benmoschen mukaan ihmisten on joka puolella pakko hyväksyä, että pidempi elinikä tarkoittaa enemmän työvuosia. Muuten yhteiskunnissa on yksinkertaisesti liian vähän työtätekeviä huollettavia kohtaan.

– Eläkeiät täytyy nostaa 70–80 vuoteen. Se tekisi eläkkeistä ja terveyspalveluista helpompia maksaa. Ne pitävät ihmiset töissä pidempään ja ottavat taakkaa pois nuorilta, AIG:n toimitusjohtaja sanoi lauantaina Bloombergin haastattelussa.

Benmoschen tavoite tuntuu Euroopassa tällä hetkellä poliittisesti vaikealta. Muun muassa Ranskan uusi presidentti Francois Hollande on luvannut leikata eläkeikää 60:een nykyisestä 62:sta vuodesta. Myöskään Suomessa kansalaiset eivät kannata eläkeiän nostoa.

Benmosche kommentoi lyhyesti myös Kreikan kriisiä ja myönsi, että AIG valmistautuu Kreikan eroon. Myös kreikkalaisten olisi tehtävä töitä vanhemmiksi, tai maata uhkaa ero eurosta. Se toisi Benmoschen mukaan tullessaan hurjan inflaation, mikä olisi tuhoisaa tavallisille palkansaajille.

Vakuutusyhtiö AIG tarjoaa muun muassa eläkevakuutuksia. Yhtiö oli Yhdysvaltojen suurin ennen kuin se joutui finanssikriisin aikaan turvautumaan valtion apuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?