Bensiinikauppiaat nyreissään Kilpailuviraston hintaratkaisusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Bensakauppiaat tyrmäävät hintaselvityksen: "Erittäin kummallista"

Yksityiset bensiinikauppiaat ovat tyytymättömiä Kilpailuviraston ratkaisuun bensiinin hinta-asiassa. Niiden mukaan virasto ei ole tunnistanut alan pulmia.

29.5.2012 16:01 | Päivitetty 29.5.2012 17:33

Kilpailuvirasto päätyi eilen julkistamassaan selvityksessä kannalle, jonka mukaan öljy-yhtiöt eivät vääristä bensiinin vähittäismyyntihintoja.

Bensiinin jakeluyrittäjät ja heitä edustava Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto (SBL) näkevät asian toisin.

Yksityiset bensiinikauppiaat eivät hyväksy sitä, että he joutuvat oman näkemyksensä mukaan maksamaan polttoaineesta enemmän kuin öljy-yhtiöiden omien asemien omakustannushinta on.

– Kun tukkukauppa eli öljy-yhtiöt myyvät polttoainetta suoraan kuluttajille alittaen aika ajoin kauppiaiden omakustannushinnan ja jopa ostohinnan, kyseessä on hintasyrjintä. Juuri tämä on ongelmana tukkukauppiaiden toimiessa samoilla markkinoilla jälleenmyyjän kanssa: öljy-yhtiö ei halua toimittaa tuotetta samalla omakustannushinnalla jälleenmyyjälleen kuin omalle asemalleen, SBL sanoo tiedotteessaan.

SBL mukaan Kilpailuvirasto ei ole tunnistanut kauppiaiden esille nostamaa ongelmaa.

– Markkinoiden toiminnassa on paljastettu selvä epäkohta, jota viranomaiset eivät selvästikään kykene käsittelemään. On myös erittäin kummallista, että kilpailuviranomaisilla ei ole oikeita välineitä epäterveen ilmiön oikaisemiseen, liitto sanoo tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?