Prius kohosi myyntihitiksi – saksalaisten vastaisku sähkö-Porsche

Japanilaisen Toyotan valmistama Prius-hybridiauto on noussut maailman kolmanneksi myydyimmäksi automerkiksi alkuvuonna.

29.5.2012 14:25 | Päivitetty 29.5.2012 14:16

Priuksen myynti yli kaksinkertaistui 247 230 kappaleeseen ensimmäisellä neljänneksellä. Myyntitilastossa oli edellä vain Toyota Corolla 300 800 kappaleen myynnillä ja Ford Focus 277 000 kappaleen myynnillä.

Priuksen alkuvuoden myyntiä vauhditti mallin laajeneminen neljän mallin tuoteperheeksi, Yhdysvaltojen markkinoiden kova kysyntä ja verohelpotukset, jotka otettiin käyttöön Japanissa viime vuoden maanjäristyksen jälkeen elvyttämään maan autoteollisuutta.

Noin 15 vuotta sitten julkistetun hybridimallin suosio palautti Toyotan jälleen maailman automyyntilistan kärkeen. Toyota oli maailman suurin autovalmistaja vuosina 2008–2010, kunnes Japanin maanjäristys ja tsunami häiritsivät yhtiön tuotantoa.

Ympäristöystävällisten hybridien hyvä menekki houkuttelee muitakin autonvalmistajia, ja myös saksalainen Porsche on ottamassa tuotantoon 918 Spyder -merkkisen hybridiurheiluauton.

Näyttävässä urheiluautossa on kaksi sähkömoottoria ja 4,6-litrainen V8-moottori, ja sen huippunopeus on lähes 325 kilometriä tunnissa. Porschen mukaan Spyder-malli on polttoaineenkulutukseltaan taloudellisempi kuin Prius.

Hybridi-Porsche on tulossa tuotantoon ensi vuoden syyskuussa. Porschen mukaan autoja tehdään vain alle tuhat kappaletta, joten hinta on sen mukainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?