EU-johtajat haluavat Kreikan pysyvän eurossa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EU-johtajien levy ei vaihdu: "Haluamme Kreikan pysyvän eurossa"

Eilen Brysselissä koolla olleet EU-johtajat haluavat, että Kreikka jatkaa rahaliiton jäsenenä. Johtajat patistavat kuitenkin maata uudistamaan talouttaan ja täyttämään muutenkin apupakettien ehtona olevat velvoitteensa.

24.5.2012 7:58 | Päivitetty 24.5.2012 8:02

– Haluamme Kreikan pysyvän euroalueessa ja samalla kunnioittavan lupauksiaan, EU:n presidentti Herman Van Rompuy sanoi Brysselissä viime yönä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Van Rompuy muistutti, että euromaat yhdessä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa ovat antaneet Kreikalla hätälainoja jo 150 miljardia euroa sitten vuoden 2010.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy sanoi olevansa hyvin huolissaan Kreikan tilanteesta.

– Toivon, että Kreikka voisi pysyä eurossa. Se olisi erittäin hyvä asia maan kansalaisille. Se olisi myös selvä viesti siitä, että euro on peruuttamaton asia, hän sanoi.

EU-johtajat pitivät kuusituntisen, torstain aamuyöhön kestäneen epävirallisen huippukokouksen Brysselissä. Kokoukselta ei odotettu varsinaisia päätöksiä, ja sitä luonnehdittiin pitkälti Ranskan uuden presidentin Francois Hollanden sisäänajoksi EU-kuvioihin. Säännönmukainen huippukokous EU:lla on kesäkuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?