Googlen Motorola-kaupoille sinetti – Kiinan viranomaiset hyväksyivät - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Googlen Motorola-kaupoille sinetti – Kiinan viranomaiset hyväksyivät

Googlen tulee viranomaismääräyksen mukaan pitää Android ilmaisena ja avoimena ainakin viisi vuotta.

20.5.2012 17:16 | Päivitetty 20.5.2012 17:10

Internetyhtiö Google on saanut kiinalaisviranomaisilta hyväksynnän yrityskaupoille, joissa se ostaa Motorola Mobility Holdingin. Kauppojen arvo on 12,5 miljardia dollaria eli noin 10 miljardia euroa.

Kiinan viranomaiset olivat viimeinen este Googlen Motorola-kauppojen tiellä. Yritysosto voidaan saattaa päätökseensä, sillä sille on jo hyväksyntä Euroopasta, Yhdysvalloista ja muista maanosista.

Pääasiallinen syy Googlen kiinnostukseen Motorolassa on jälkimmäisen laaja patenttiportfolio, jonka Google haluaa haltuunsa voidakseen kamppailla älypuhelimissa paremmin kilpailijoitaan vastaan.

– Olemme hyvillämme, että yrityskauppa on saanut hyväksynnän kaikissa oikeusistuimissa. Kauppa saataneen päätökseen pikavauhtia, Motorola Mobility sanoi eilen lausunnossaan.

Google saa kaupan myötä haltuunsa yhteensä 17 000 Motorolan patenttia, joiden avulla se voi suojata Android-puhelimiaan mobiilialalla riehuvassa patenttisodassa. Tähän asti Androidia käyttävät älypuhelinvalmistajat ovat olleet heikoilla oikeudenkäynneissä Applea, Nokiaa ja RIM:iä vastaan.

Nyt lopullisen hyväksynnän saanut yrityskauppa on uutistoimisto Bloombergin keräämien tietojen mukaan suurin mobiilialalla ainakin vuosikymmeneen.

Kiinan kauppaministeriö velvoittaa osana yrityskaupan hyväksyntää, että Google pitää Androidin maksuttomana ja avoimena ainakin seuraavan viiden vuoden ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?