orjan keskuspankki piti ohjauskorkonsa odotetusti 1,50 %:issa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Norjan keskuspankki piti ohjauskorkonsa ennallaan

Norjan keskuspankki piti ohjauskorkonsa ennallaan 1,50 prosentissa korkokokouksessaan tänään.

10.5.2012 15:54 | Päivitetty 10.5.2012 15:51

Korkopäätöksen tulkitaan kertovan siitä, että keskuspankki pyrkii päättäväisemmin hillitsemään kruunun vahvistumista kuin hallitsemaan maan asuntomarkkinoiden ylikuumenemista.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemista 16 ekonomistista vain yksi oli povannut koronlaskua. Muut olivat ennakoineet koron pysyvän ennallaan.

Maaliskuussa keskuspankki laski yllättäen korkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Kyseessä oli toinen peräkkäinen koronlasku. Joulukuussa keskuspankki laski korkoa puolella prosenttiyksiköllä 1,75 prosenttiin.

– On nähtävissä merkkejä siitä, että Norjan talouden aktiviteetti on hiukan ennakoitua vahvempaa, mutta huoli kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla on myös kasvanut, keskuspankin varapääjohtaja Jan F Qvigstad sanoi lausunnossa.

Norjan kruunu on ollut sijoittajien suosiossa, sillä AAA-luokitellun öljymaan valuutta on tarjonnut euroaluetta parempaa tuottoa. Kruunu, joka vahvistui maaliskuussa yhdeksän vuoden huippuunsa euroon nähden, on vahvistunut kuluvan vuoden aikana 1,7 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?