Öljyministerin puheet painavat öljyn hintaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Öljyministerin puheet painavat öljyn hintaa

Raakaöljyn hinta on tänään ollut laskussa viidettä päivää Saudi-Arabian öljyministerin arvioitua hintojen olevan jo liian korkealla.

8.5.2012 15:21 | Päivitetty 8.5.2012 15:19

Eilen öljyn hinta painui alimmilleen kolmeen kuukauteen ja tänään hinta tipahti lisää Saudi-Arabian öljyministerin Ali al-Naimin sanottua Tokiossa, että raakaöljyn hinta on "edelleen hieman korkealla".

Öljyn hintaa ovat painaneet myös arviot Yhdysvaltain öljyvarastojen kasvusta. Uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa asiantuntijat arvioivat varastojen kasvaneen viime viikolla runsaimmilleen yli 21 vuoteen. Yhdysvaltain energiaministeriö julkistaa viikottaiset raakaöljyn ja öljytuotteiden varastotiedot huomenna.

– Varastot ovat kasvaneet melko merkittävästi. Markkinatrendi on tässä vaiheessa mitä ilmeisimmin laskusuuntainen, ja näyttää teknisessä mielessä jatkuvankin sellaisena lyhyellä aikavälillä, CMC Marketsin päämarkkina-analyytikko Ric Spooner sanoi uutistoimisto Bloombergille.

Noin kello 14.50 Suomen aikaa raakaöljyn Brent-laadusta maksettiin Lontoossa 112,22 dollaria barrelilta, kun hinta myöhään eilen oli 113,16 dollaria. New Yorkin elektronisessa kaupankäynnissä WTI-viitelaadusta maksettiin 97,14 dollaria barrelilta eilisen 97,94 dollarin jälkeen.

Öljykaupan mittayksikkönä käytettävän barrelin tilavuus on 159 litraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?