WTI-öljyn hinta painui alle sadan dollarin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Öljyn hinta painui alle sadan dollarin

Raakaöljyn WTI-laadun hinta on painunut alle sadan dollarin barrelilta ensi kertaa sitten helmikuun sen jälkeen kun Yhdysvaltain huhtikuun työmarkkinaluvut jäivät odotettua heikommiksi.

4.5.2012 19:12 | Päivitetty 4.5.2012 19:11

Uusia työpaikkoja syntyi selvästi markkinaodotuksia vähemmän.

Heikko työllisyysdata kasvattaa kysyntähuolia samaan aikaan kun öljyvarastot ovat korkeimmillaan 21 vuoteen.

Myös eurooppalaisosakkeiden kurssit olivat laskussa ennen useissa euromaissa viikonloppuna pidettäviä vaaleja. Ranskan ja Kreikan lisäksi uurnille käydään myös Italiassa ja Saksassa.

Öljyfutuurit olivat jopa 3,2 prosentin laskussa New Yorkissa.

– Öljymarkkinoiden fokus pysyy taloustilanteessa. Sekä Euroopasta, että Yhdysvalloista saadut talousluvut ovat olleet pieni pettymys. Näyttää siltä, että Yhdysvaltain talous kasvaa vähän odotettua hitaammin, Goldman Sachsin energiatutkimuksen johtaja David Greely kommentoi New Yorkista.

Noin kello 18.30 Suomen aikaa Pohjanmeren Brent-öljyn kesäkuun toimituksista maksettiin Lontoossa 112,29 dollaria barrelilta, kun päätöstaso eilen oli 116,08 dollaria.

WTI-öljyn kesäkuun toimitusten hinta noteerattiin 98,22 dollariin New Yorkissa ja on siten halvimmillaan helmikuun 13. päivän jälkeen. Eilen hinta päätyi 102,54 dollariiin. Kuluvan viikon aikana WTI-öljy on pakittanut 5,2 prosenttia.

Öljykaupassa yksikkönä käytetty barreli on tilavuudeltaan 159 litraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?