Canalys: Kiina nousi suurimmaksi älypuhelinmarkkinaksi ohi USA:n - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Canalys: Kiina nousi suurimmaksi älypuhelinmarkkinaksi

Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Kiina nousi alkuvuonna maailman suurimmaksi älypuhelinmarkkinaksi ohi Yhdysvaltojen. Markkinaosuuskisassa Nokia jäi Kiinassa kolmanneksi Samsungin ja Applen taakse.

3.5.2012 10:21 | Päivitetty 3.5.2012 10:24

Maailman älypuhelintoimitukset kasvoivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 45 prosenttia vuotta aiemmasta ja ylsivät 146 miljoonaan laitteeseen, tutkimusyhtiö Canalys laskee.

Toimitukset Yhdysvaltoihin lisääntyivät vain viisi prosenttia, kun taas Aasian ja Tyynenmeren alueella kasvua tuli 81 prosenttia. Toimitukset Kiinaan kaksinkertaistuivat ja jättivät samalla Yhdysvallat kakkoseksi ensimmäistä kertaa älypuhelinten historiassa.

Kiinan osuus maailman älypuhelinmarkkinoista oli 22 prosenttia ja Yhdysvaltain siivu 16 prosenttia. Vuosi sitten luvut olivat päinvastaiset. Maailman kymmenestä suurimmasta älypuhelinmaasta viisi on Aasian-Tyynenmeren alueelta, Canalys sanoo.

Kiinan älypuhelinmarkkinoita hallitsi Samsung 22 prosentin osuudella. Apple saavutti iPhonellaan 19 prosentin markkinaosuuden. Nokia putosi kolmanneksi, mutta Canalys odottaa uusien Lumia-mallien auttavan yhtiötä parantamaan asemiaan maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?