Varman sijoitukset plussalla alkuvuonna

Eläkevakuutusyhtiö Varman sijoitustuotot olivat alkuvuonna plussalla. Taustalla oli osakekurssien nousu.

27.4.2012 14:37 | Päivitetty 27.4.2012 14:36

Tuottoa kertyi tammi-maaliskuussa osakesijoitusten siivittämänä yhteensä 4,4 prosenttia.

– Katsauskausi oli sijoitusmarkkinoilla poikkeuksellisen hyvä. Euroopan keskuspankin massiivinen elvytys rauhoitti markkinoita ja osakemarkkinat piristyivät voimakkaasti. Maaliskuun jälkeen pörssikurssit ovat kuitenkin kääntyneet laskuun ja eurovaltioiden velkaongelmat ovat yhä ratkaisematta, sanoo toimitusjohtaja Matti Vuoria tiedotteessa.

Varman sijoitusten arvo nousi 33,9 miljardiin euroon. Parhaiten tuottivat osakesijoitukset eli 11,9 prosenttia. Erityisen hyvin tuottivat kotimaiset noteeratut osakkeet, joiden tuotto oli 18,8 prosenttia. Korkosijoitukset tuottivat taasen tasan prosentin, kiinteistösijoitukset 1,5 prosenttia ja muut sijoitukset 1,2 prosenttia.

Osakkeiden osuus Varman sijoitussalkussa kasvoi alkuvuonna kuusi prosenttiyksikköä 37 prosenttiin, mikä johtui sekä kurssinoususta että aktiivisista ostoista. Korkosijoitusten osuutta vastaavasti pienennettiin.

Varman vakavaraisuutta kuvaava toimintapääoma kasvoi alkuvuonna 959 miljoonaa euroa ja oli maaliskuun lopussa 7479 miljoonaa euroa. Suhteessa vastuuvelkaan toimintapääoma oli 28,0 prosenttia. Toimintapääoma oli lakisääteiseen vakavavaraisuusrajaan verrattuna 2,4-kertainen.

Julkisuudessa on käsitelty Varman omistuksessa olleita vapaa-ajan kiinteistöjä. Varma on luopunut osana tehostamista johdon edustuskiinteistöistä ja vähentänyt yhtiön omistuksessa olevia henkilöstön vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja kiinteistöjä.

– Varman kiinteistöjen myynnit ja toiminta myyntien yhteydessä on ollut markkinaehtoista ja muutoinkin asianmukaista, sanoo Vuoria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?