Näin Suomi vähentäisi tuotienergiaa 15 terawattitunnilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metsä luo Suomeen tuhansia työpaikkoja 2020 mennessä

Paperiteollisuus on Suomessa auringonlaskun ala, mutta metsä ei lakkaa tuomasta työtä ja vaurautta Suomeen. VTT:n selvityksen mukaan metsähakkeella tuotetaan 2020 mennessä kaksi kertaa niin paljon energiaa kuin nyt.

20.4.2012 17:01 | Päivitetty 20.4.2012 16:57

Suomeen on viime vuosina rakennettu uusia energialaitoksia ja päivitetty vanhoja. Uusi tekniikka on suunniteltu tuottamaan energiaa puulla, turpeella ja biopolttonesteillä, Turveteollisuusliitto kertoo tiedotteessaan VTT:n selvityksestä.

VTT arvioi, että metsähakkeen tarve Suomessa kaksinkertaistuu nykyisestä 15 terawattitunnista vuoteen 2020 mennessä. Turpeen tarve säilyy nykyisellään noin 23 terawattitunnissa.

Metsähaketta saadaan valtaosin kotimaasta, ja VTT arvioikin, että lisääntyvä metsähakkeen ja muiden kotimaisten polttoaineiden käyttö tuo Suomeen tuhansia uusia työpaikkoja. Samalla se parantaa energiaomavaraisuutta ja vähentää tuontienergian tarvetta.

Tuontienergian väheneminen parantaa Suomen kauppatasetta sadoilla miljoonillla euroilla. Tällä hetkellä 70 prosenttia energiasta tuodaan Suomeen ulkomailta, mikä vie joka vuosi valuuttaa noin neljällä miljardilla eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?